Skitnice - Band za svadbe

O nama

Počeci naših glazbeničkih karijera sežu još u rane 80-te. Dok su neki priprdnici naših generacija ganjali nogometne i teniske lopte i napravili zavidne rezultate, mi smo se iz poznatih razloga (cura i besplatne cuge) primili tamburanja. Vježbalo se po KUD-ovima, pekao se zanat kod „starih“ majstora i tako „golobradi“ stjecali smo prva iskustva i loše navike. Proputovalo se dosta kontinenata, klinci su odrasli i naučili ponešto, bili su to divni dani. Onda je došla famozna 1998., SP i 3 mjesto Vatrenih, a na krilima pobjedničke euforije nastale su Skitnice. Nije nam se više slušalo „starce“ i odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke. Skupilo se nas nekoliko, odradili smo par proba i shvatili smo da bi se iz te grupe ljudi dalo nešto složiti. I stvarno - ta priča traje još i danas!

Sviralo se po eminentnim i manje eminentnim mjestima, poznatim i manje poznatim likovima, širom Lijepe naše pa i susjednih nam država, nekad za dobru lovu a nekad baš i ne... Ali to nam nije bilo dosta! I dok se po ko zna koji put spremalo nešto veliko u Wimbledonu, te 2001, mi smo se spremili „Natrag u garažu“ i primili se vježbanja nečeg sasvim novog – svirke „na struju“. Bubnjevi, bas gitara, distorzije i efekti su nam postali novi prijatelji. I dan danas vježbamo u toj istoj garaži, naravno kad nismo na gaži, godišnjem odmoru, skijanju, jedrenju i svemu ostalom što nam omogućuju basnoslovni honorari koje publika plaća da bi nas čula.

U "električnoj" postavi su: dvije gitare, bas gitara, klavijature, bubanj, udaraljke, a koristimo po potrebi i harmoniku, banjo i violinu. U tamburaškoj postavi imamo prim, dva basprima, kontru i bas.

P.S. Sve osobe i likovi u ovoj priči su izmišljeni a svaka sličnost sa stvarnim osobama je namjerna.

Joe

Joe

Klavijature, Prim

Naš čovjek za odabir repertoara, slaganje setova i organizaciju bendovskih proba. Posebno voli pjevati Elvisa.
U bandu svira klavijature, ima ih dvije čak, iako se pogubi i na jednoj. Prema savjetu jednog iskusnog glazbenika, svira samo po bijelim tipkama, jer "črne su za jazz". Bez struje svira prim iliti bisernicu.
Rođen je u drugoj polovici sedamdesetih godina, otprilike pred jutro. Zaposlen je na aerodromu na radnom mjestu automatski pilot. Od glazbe sluša narodnjake.

Tucko

Tucko

Gitara, Basprim

Zagrebački Pavarotti, naš tenor. Specijalist za dalmatinske i slavonske pjesme, posebno dobro pjeva pjesme Zvonka Bogdana. Svira gitaru i basprim (brač). Već godinama ima istu gitaru od koje se ne odvaja. Ne zato jer je dobra, dapače nije nešto, nego zato što ga podsjeća na prvo seksualno iskustvo.
Rođen u jesen sedamdeset i neke. Jako je zaposlen u jednoj firmi. Obožava aute i zna više ili manje i svakom autu bilo kojeg proizvođača. Ako kupujete auto, pitajte ga za savjet. Voli slušati glazbu. Raznu.

Pauk

Pauk

Bubnjevi

Legenda zagrebačke rock scene i ličkih derneka. Svirao sa znanim i neznanima. Svira bubnjeve i skuplja značke grupe Queen. Nekad svirao i trubu, no prevagnulo je to što voli udarati po tuđoj koži. Ali, inače je nježan.
Rođen je sredinom prošlog stoljeća, sin oca svoga i majke. Junak iz Like. Osnivač ogranka HDZ-a Velebita te nekoliko bendova u Lici, čiji je i danas dopisni član. Pretpostavlja se da je otac nekoliko djece. Zaposlen - operater telefonskih anketa. Voli janjetinu, pašku, drnišku a posebno ličku. Od glazbe sluša isključivo Dire Straits.

Miralem

Miralem

Gitara, Kontra

Vrtsan gitarista i vokal. Fantastično pjeva back-vokale. Ima problem sa pamćenjem tekstova, za što postoji vrlo efikasno rješenje u obliku elegantnog stalka, ali njega ne zanimaju takve solucije - želja je nabaviti blesimetar poput onog što u filmovima imaju američki predsjednici.
Rođen je koncem šezdesetih. Svira gitaru, svira i kontru. Najbolji gitarista među kontrašima, dakako i obrnuto. Otac nekoliko djece. Sluša svoju ženu.

Kota

Kota

Konge, udaraljke, basprim

Ovaj mladić talentiran je za mnoge stvari, nažalost ne i za glazbu. U bendu ga držimo jer je dobar u duši i povremeno dobije dobitak na kladionici, pa okrene rundu.
Rođen je davno prije nego što bi se reklo. Svira konge i udaraljke što mu za vrijeme gaže ostavlja dovoljno vremena da si pogleda curice, a svira i basprim (brač) na momente jako lijepo
Zaposlen - postolar naučnik. Spava jako malo, da mu život ne pobjegne. Privatno sluša jazz

Darac

Darac

Bass gitara, Bass

Stručnjak za cca. 18 raznih instrumenata, multiinstrumentalist koji trenutno uči svirati gusle i banjo. Privatno stručnjak za video nadzor.
Obožava Mozart kugle.

Skitnice
Skitnice Skitnice Skitnice Skitnice Skitnice

Napravite playlistu za svadbu!

Nazovite nas ili nam pošaljite poruku
tel: +385 98 759 521
myspace: myspace.com/skitnice